Oproep aan de inwoners van Leidschendam-Voorburg

mainImage
Oproep aan de inwoners van Leidschendam-Voorburg

Ingezonden: Van mooie groene gemeente naar afvalstad ! Bijna dagelijks worden de lezers geconfronteerd met foto’s en publicaties in onder andere Voorburgs Dagblad in de gemeente Leidschendam-Voorburg van het dumpen van afvalzakken en grof vuil. Veel burgers beginnen hier genoeg van te krijgen. Natuurlijk kan het allemaal beter maar op 31 augustus heeft wethouder Van Eekelen toegezegd om dit probleem aan te pakken. Laten we nu eens met z’n allen wachten op de uitwerking van haar toezegging. Gaat dat niet naar wens dan kan de wethouder hierop alsnog worden aangesproken.

Dat geldt ook voor de voormalige coalitie die het niet kan laten onterechte kritiek te uiten, terwijl de problemen m.b.t. het afvalbeleid zich in die coalitietijd ook al voordeden en daar geen oplossing voor werd aangedragen. Veel beter is het als de oppositie mee gaat denken om tot een goede oplossing te komen, daar is de gehele gemeente mee gebaat.

Het is een moeilijk dossier. Avalex krijgt steeds de schuld, maar de burgers kunnen er ook wat van. Te pas en te onpas worden afvalzakken en grof vuil gedumpt. Als deze burgers zich nu eens aan de regels gaan houden moet het beter gaan.

Dus: bellen voor een afspraak voor ophalen van grof vuil en géén plastic zakken meer neerzetten bij de overvolle containers.

Als de wethouder op haar beurt haar best doet om te zorgen dat de afvalzakken weer één keer per week op worden gehaald en het aangemelde grof vuil op de afgesproken datum wordt opgehaald, dan zijn we weer de mooie groene gemeente waar we zo trots op zijn.

Als we allemaal een beetje meer discipline kunnen opbrengen dan komt het weer voor elkaar en zijn we van de titel “afvalstad” bevrijd.

Naam bij de redactie bekend.

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad