Opening duurzaamste Krajicek Playground van Nederland in Voorburg  

mainImage
Opening duurzaamste Krajicek Playground van Nederland in Voorburg  


 
Sporten en bewegen is leuk én gezond. Wethouder Stemerdink: “We willen onze inwoners het sporten en bewegen zo gemakkelijk mogelijk maken. Een plek in de wijk, dichtbij huis, waar je gratis kunt sporten en bewegen helpt daarbij. Ik ben er trots op dat we nu al de tweede Krajicek Playground hebben geopend in onze gemeente. En dit is ook nog eens een heel duurzame Playground. Alle interactieve toestellen werken volledig op zonne-energie.” Naast de Playground is ook de watertap kraan op woensdag 16 mei geopend, zodat alle sporters voldoende water kunnen drinken tijdens het sporten.De Playground heeft bijzondere toestellen. Zo is er de Sona geluidsboog en de Sutu voetbalmuur. Beide toestellen zijn interactief; en het zijn de eerste toestellen in Nederland die op zonne-energie werken. Schop je een bal tegen de muur, dan licht het vlak waar je de muur raakt op. Juist dit soort speelse elementen stimuleren jong en oud om lekker te bewegen. Verder staat er een driekwart cirkel met free run obstakels, een halve cirkel met bootcamp apparatuur (met voorgestelde oefeningen), een half basketbalveld en de bestaande skate ramp. Er zijn betonnen zitranden geplaatst en plantenbakken met veel groen.

 Onder begeleiding aan de slag

Op het Krajicek Playground kunnen wijkbewoners onder begeleiding van Krajicek Scholarshippers Naomie en Britt in een veilige omgeving naar hartenlust sporten. Deze leerlingen van Veurs Voorburg hebben zich aangemeld en zijn getraind om zelf lessen te geven. Sport en Welzijn (SenW) organiseert bij beide Playgrounds  na schooltijd en in de vakantie gratis sportactiviteiten.

Onderdeel van de wijk

De Playground is nu al onderdeel van de wijk. Zo verzorgde  de wereldkeuken de hapjes voor de opening. Vlietkinderen gaat elke maandag sporten op de Playground en Sport en Welzijn organiseert elke dinsdag en woensdag Brede School activiteiten op de Playground. Hieraan kunnen alle leerlingen van basisschool de Parachute en andere kinderen uit de wijk deelnemen.Jonge gezinnen zijn er blij mee. (Foto Ap de Heus)

Fit worden in de buitenlucht

Naast de nieuwe Krajicek Playground in Voorburg is er al een Playground in Leidschendam (Prinsenhof). Verder zijn er nog fitplaatsen in Park ’t Loo en het Klein Zijdepark. In 2018 opent de Fitplaats in het Groot Zijdepark. Met de fitplaatsen, een initiatief vanuit de raad, kan iedereen van jong tot oud aan de slag om fit te worden.

Bron: Gemeente Leidschendam-Voorburg.

 


Foto: Digitaal Dagblad