Open brief aan minister: 'Hoe druk wordt het in Westeinde?'

mainImage
Open brief aan minister: 'Hoe druk wordt het in Westeinde?'

Beste minister Bruins,

10 jaar geleden belde mijn man mij op. Hij was bij de Eerste hulp met een blinde darm ontsteking. Het duurde even voor hij geopereerd kon worden: er waren namelijk geen bedden meer in Bronovo, Antoniushove, Haga Ziekenhuis, Westeinde, Leyenburg en Zoetermeer. Uiteindelijk vonden ze een bed op een kinderafdeling. Gelukkig, de operatie was op tijd en hij heeft het gered. Zonder hem had ik nu geen kinderen gehad.

Of neem het klasgenootje van mijn zoontje. Ze is geboren op de A12 omdat de ziekenhuizen in Den Haag geen plaats meer hadden op kraamafdeling. Gelukkig voor haar is dat goed afgelopen.

Of die ene keer toen ik naar de spoedeisende hulp moest en daar 2 uur moest wachten tot ik gezien kon worden. Het was namelijk erg druk.

Of een afspraak bij de kinderarts waar nu al een wachttijd van 3 maanden is, zoals ook de oogarts en wellicht vele andere artsen. Wat als mensen levensbedreigende problemen hebben en die tijd niet hebben?

Hoe druk wordt het in Westeinde als de ziekenhuizen gesloten worden? Hoe lang moeten we dan wachten op hulp? Slapen op veldbedden? Of worden mensen die dringend hulp nodig hebben gewoon weggestuurd? Er is vast goed over nagedacht waar de mensen dan naar toe moeten. Delft, Zoetermeer, Leiden? Hoe gaan de ambulances en mensen dat doen in de files? Is daar al over nagedacht? Kan de zorg nog wel gegarandeerd worden?

Groetjes, Niraï Melis.


Foto: Digitaal Dagblad