Officiële opening Lab met een hoop kabaal

mainImage
Officiële opening Lab met een hoop kabaal

Zaterdag konden bezoekers van de Vlietdagen in Leidschendam kennis maken met de fascinerende wereld van afval, de nieuwe grondstof.

Om 11 uur werd pop-up shop Het Grondstoffen Lab in de Damstraat officieel geopend door Wethouder van Astrid van Eekelen en Professor Stinkmeyer. Het publiek werd aangenaam verrast door de herrie die het uit het vlammenorgel kwam door de verbranding van poepgassen.
Naast de ludieke optredens van de Professor en de Schone Straatdames konden jong en oud deelnemen aan creatieve recycle activiteiten.
Het idee achter Het Grondstoffen Lab is ontstaan na een aantal zwerfaval acties in Leidschendam-Voorburg. ‘In een groene gemeente waar afval de nodige aandacht vraagt is vooral bewustwording en nieuwe creativiteit nodig’, legt initiatiefnemer Vicky van der Krogt uit. Het Lab is inmiddels weer ontruimd maar de enorme opkomst en positieve reacties vragen wellicht om een vervolg. Eerst worden alle ingezamelde spullen zoals kleding, speelgoed, boeken, spellen, electronica en hobbymaterialen ingezet bij projecten die al lopen in de gemeente.


Foto: Digitaal Dagblad