Noodweer eist leven en veroorzaakt schade

mainImage
Noodweer eist leven en veroorzaakt schade


Noodweer heeft donderdagavond een leven geëist in Rotterdam en flink wat schade veroorzaakt op diverse plaatsen in het zuiden en midden van het land. Roosendaal, Rucphen en de gemeente Halderberge in West-Brabant werden geteisterd door een windhoos. Het regende er meldingen over omgevallen bomen en afgewaaide dakpannen.


In Rotterdam kwam een vrouw om het leven toen een boom op de auto viel waar ze in zat. Een andere inzittende raakte gewond. De Maasstad kreeg de volle laag, bleek ook uit het grote aantal meldingen over wateroverlast en stormschade daar. Door blikseminslag viel bij 665 aansluitingen in de omgeving van de Wijnhaven de stroom uit, meldde netbeheerder Stedin.

In Roosendaal viel ook een boom op een geparkeerde auto. Niemand raakte gewond. Even verderop had ook het verkeer op de A58 last van de plotselinge hoosbuien. De snelweg was enige tijd afgesloten richting Breda, ter hoogte van Zegge, omdat veel afgebroken takken op de weg terecht waren gekomen. Hetzelfde gebeurde op veel kleinere wegen en op de A12 tussen Bodegraven en Gouda. Daar werden drie rijstroken afgesloten.

Volgens het KNMI, dat had gewaarschuwd met code geel, kunnen in het zuiden en midden van het land nog onweersbuien en windstoten tot 70 kilometer per uur voorkomen.

(bron: ANP


| Foto: Digitaal Dagblad