'Niemand durft harde keuzes in de zorg aan'

mainImage
'Niemand durft harde keuzes in de zorg aan'

Partijen in de zorg gaan harde keuzes uit de weg. Dit merken ook veel bewoners van de diverse  zorginstellingen in Leidschendam-Voorburg. Er is steeds minder tijd voor hen en de fouten nemen toe bij de medische behandelingen en de verzorging.

Ook hier is de werkdruk onder artsen, medewerkers en verpleegkundigen toegenomen. Tevens blijft de ziektekostenpremie verder stijgen en verwachten burgers steeds meer waar voor hun geld. Zo luidt kort samengevat een betoog van oud-PvdA-minister en oud-ziekenhuisbestuurder Wouter Bos in de Volkskrant.

,,Goede zorg kost geld, meer goede zorg kost nog meer geld en op een gegeven moment is het geld op, dus dan moet je kiezen", aldus Bos. ,,We durven de impopulaire keuzes niet te maken. We blijven pretenderen de toenemende zorgvraag van een ouder wordende, welvarender, veeleisender en technologisch tot meer in staat zijnde samenleving op te kunnen vangen met minder middelen."

Hij ziet het 'duikgedrag' bij farmaceuten, artsen, verzekeraars, zorgbestuurders en politici, die allemaal om hun eigen redenen geen financiële grenzen durven aan te geven.

Als het gaat om de uit zijn voegen barstende gezondheidszorg, steekt Bos ook de hand in eigen boezem: ,,Als politicus heb ik het niet kunnen voorkomen, als zorgbestuurder heb ik het niet kunnen keren." Hij eindigt zijn betoog met de vraag: ,,Wie durft?"

Bron: ANP


Foto: Digitaal Dagblad