Muzikaal programma 'Amerikadag'

mainImage
Muzikaal programma 'Amerikadag'

Het programma van de Amerikadag op zaterdag 7 juli in de Herenstraat te Voorburg is goed muzikaal gevuld. Tussen 11.45 en 16.00 uur is er van alles te doen en te beleven.

De stedenband tussen Temecula en Leidschendam-Voorburg bestaat 25 jaar. Dit wordt gevierd met een Amerikadag in het Huygenskwartier. De dag start om 11.45 uur met een live optreden van de Eastend Sixteen Swing Band, een 17-koppige bigband uit Voorburg.

Een uur later leidt de drumfanfare van Forum Hadriani een speciale optocht, naar het voorbeeld van de traditionele “Fourth of July parades” in de Verenigde Staten. De optocht vertrekt onder het viaduct bij het Westeinde en gaat door de Herenstraat naar het podium bij de Oude Kerk. Er rijdt ook een oldtimer mee; andere oldtimers en oude Amerikaanse legervoertuigen staan opgesteld in en rond de Herenstraat.

Bij het podium op de hoek Herenstraat/Van Schagenstraat vindt om 13.00 uur de officiële opening van de dag plaats door wethouder Astrid van Eekelen en Adrian Pratt, cultureel attaché van de Amerikaanse ambassade. Aansluitend zijn op het podium nog live muziekoptredens van Forever Young (met een Westcoast Tribute) en de in Voorburg wonende Amerikaanse jazz-zangeres Marjorie Barnes met haar begeleidingsband Equinox. Zij werkte met legendes als Franmk Sinatra en Sammy Davis Jr., nu is ze te beluisteren in Voorburg.

De hele dag is er in de hele Herenstraat wat te doen, ook omdat er een braderie is. En natuurlijk kunt u de oldtimers bewonderen, en hamburger of popcorn eten.

De festiviteiten worden georganiseerd door de werkgroep Stedenband Temecula in samenwerking met de winkeliers van het Huygenskwartier Voorburg.

Programma Amerikadag op zaterdag 7 juli

11.45 uur -      Podium hoek Van Schagenstraat

12.45 uur        Live muziek: Eastend Sixteen Swing Band uit Voorburg

12.45 uur        Parade met Forum Hadriani (Voorburg) met oldtimers

Route vanaf zijde Westeinde naar het podium

13.00 uur        Podium hoek Herenstraat/Van Schagenstraat

Officiële opening

13.45 uur -      Podium hoek Van Schagenstraat

14.30 uur        Live muziek: Forever Young met een Westcoast Tribute

15.00 uur -      Podium hoek Van Schagenstraat

16.00 uur        Live muziek: jazz-zangeres Marjorie Barnes & Equinox

 

 


Foto: Digitaal Dagblad