'Museum Huygens Hofwijck ligt op koers'

mainImage
'Museum Huygens Hofwijck ligt op koers'

Harry Kortman, voorzitter van de vereniging van Museum Huygens Hofwijck, heeft vanmiddag meteen gereageerd op de publikatie in Voorburgs Dagblad van vanochtend dat het museum niet sexy zou zijn. ,,Vooropgesteld, als je naar de entree kijkt, dan is dat inderdaad zo'', lacht Kortman. ,,Vandaar dat er ook een nieuw en groot beeld komt. Met het artikel was op zich niets mis mee, maar het is ook goed om te vermelden dat we met Museum Huygens Hofwijck op koers liggen. Er komt nog een drietal grote evenementen aan en er is een prima samenwerking met de organisatie van het jubileum van Scheveningen en de gemeente Leidschendam-Voorburg en Den Haag''.

,Ik bied de schrijver van het artikel, de heer Bakker, graag een lidmaatschap aan zodat hij kan ervaren dat ons museum wel degelijk sexy is en niet oudbollig'', vervolgt Kortman. ,,Steeds meer inwoners uit Leidschendam-Voorburg en Den Haag weten de weg naar ons te vinden. Ik durf te zeggen dat Museum Huygens Hofwijck bruist op diverse fronten. We hebben echt veel interessante activiteiten''.

,,Hoe het met de financien zit? De penningmeester heeft op de algemene ledenvergadering uitgelegd dat er een tekort is van 4.000 euro, maar dat is meer een boekhoudkundig verhaal'', aldus Harry Kortman. ,,We krijgen een structurele subsidie van zo'n 50.000 euro en kregen 37.000 adhoc. Van het nieuwe College hopen we 100.000 structureel voor de komende drie jaar te krijgen. Dan kunnen we alles verder professionaliseren en zullen ook de bezoekersaantallen verder omhoog gaan. Onder het vorige College is een structurele subsidie van 100.000, die we echt keihard nodig hebben, helaas niet tot stand gekomen''.

Door Bart Bakker

 


Foto: Digitaal Dagblad