Molens van Europa in De Vlieger

mainImage
Molens van Europa in De Vlieger

Molen de Vlieger speelt op een bijzondere wijze in op het thema ‘In Europa’ van Nationale Monumentendag. In de Voorburgse museummolen is vanaf zaterdag 8 september een tentoonstelling van molens in Europa te zien.

Dat is overigens niet de enige activiteit op Open Monumentdag. Vrijwilligers verzorgen de hele dag rondleidingen. Buiten wordt een verkoop gehouden van zoldervondsten. Daarbij vindt men curiosa, maar ook bijvoorbeeld schilderijen. Voor de kinderen is er een rondrit met een oude tractor en boerenkar.

In de molen zijn ook de inzendingen te zien van een fotowedstrijd die eerder dit jaar rond de Molendag Leidschendam-Voorburg is gehouden. Molen de Vlieger aan het Essepad in de polder Essesteijn is op monumentendag open van 11.00 tot 16.30 uur. De toegang is deze dag gratis.

Overigens zoekt molenaar Bram Zonderop vrijwilligers die rondleidingen door de molen willen verzorgen, zowel voor bezoekers, als voor scholieren. Ook zijn mensen welkom die willen helpen bij het aanleggen van een molentuin. De bedoeling is dat in deze tuin straks kan worden gezien hoe molenaars in vroeger tijden al zelfvoorzienend waren. Wie wil helpen, kan voor meer informatie terecht bij de molenaar, tel. 070 3694372 of tijdens openingsuren op de molen.


Foto: Digitaal Dagblad