Mogelijke sluiting ziekenhuizen leidt tot Kamervragen

mainImage
Mogelijke sluiting ziekenhuizen leidt tot Kamervragen

Minister Bruno Bruins gaat binnenkort uitleg geven over de mogelijke sluiting van de ziekenhuizen Bronono in Den Haag en Antoniushove in Leidschendam. Mede door het Voorburgs Dagblad en Dagblad070 opgestarte petitie, die inmiddels meer dan 26.000 keer is getekend, is op verschillende fronten de druk enorm toegenomen.

Ook de mogelijkheid om een mail te sturen naar [email protected] is aangeslagen. Deze mails en de uitslag zullen aan Bruins en de directie van de HMC worden overhandigd. De directie van HMC heeft aangegeven eind januari met beslissingen omtrent de ziekenhuizen naar buiten te komen.

De minister van Zorg is bezig nu om een zogenaamde 'Stand van Zaken' brief te maken voor de Tweede Kamer. Hieruit zal moeten blijken wat nu precies de plannen van beide ziekenhuizen zijn.

Mede door de berichtgeving in Voorburgs Dagblad is er maatschappelijke opwinding ontstaan als het gaat om het behoud van de ziekenhuizen. Kamerlid Simone Geleijnse (50plus) wil de onderste steen boven hebben als het gaat om de situatie van de ziekenhuizen. Zijn verzoek werd landelijk gesteund door de VVD, SP, PvdA, PVV, VVD en SGP.

Door Bart Bakker


Foto: Digitaal Dagblad