Meer dan honderd gasten bij het Vlietkinderen Debat

mainImage
Meer dan honderd gasten bij het Vlietkinderen Debat

Er is een enorme belangstelling voor het eerste Vlietkinderen Debat dat dinsdagmiddag in Central Park by Ron Blaauw aan het Oosteinde in Voorburg wordt gehouden. Het debat vindt plaats in de 'Week van de Opvoeding' waardoor het het hoofdthema 'Opvoeden is Samenspel' centraal staat.

De debaters zullen samen met de circa honderd (!) gasten in de zaal vragen beantwoorden als: ,,Kunnen kinderen, hun ouders, onderwijs, zorg, maar ook de gemeente die verantwoordelijk is voor de uitvoering van het jeugdbeleid, eigenlijk nog wel zonder de professionals van maatschappelijke kinderopvang? Zeker als men bedenkt dat we alle kinderen een goede start in het leven/op school willen bieden? En zit marktwerking dan in de weg?''.

De stellingen van het nu al historische debat, voor onder andere de stakeholders van Vlietkinderen en andere betrokken uit de branche, luiden:

De toegevoegde waarde van maatschappelijke kinderopvang; ‘Iedere peuter van twee jaar heeft een basisrecht op kinderopvang’.

De debaters zijn voormalig Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen (thans werkzaam voor de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang), Harry van de Kant (Stichting Panta Rhei) en voormalig wethouder van de gemeente Rotterdam, Peter Lamers (thans voorzitter van de Scholengroep Spinoza).

Preventie is de sleutel?!; ’Kinderen moeten zo jong mogelijk in contact komen met pedagogische professionals’.

De debaters zijn: Marije Magito (Jonge Kind Centrum), Sandra de Leeuw (Onderwijs & Ko) en Krijn van Putten (Clusterdirecteur Lucas Onderwijs).

Digitale-opvoeding; ‘opgroeien in de 21e eeuw, het scherm is onderdeel van het kinderspel’.

De debaters zijn Denise Bontje (ondersteunt professionals met onder andere mediaopvoeding) en Marie Leontine de Graaf (Bestuurslid MKB en directeur Board Refreshment).

Vlietkinderen-directeur Tine Oudshoorn houdt de openingsspeech, waarna het debat onder leiding van gespreksleider Bart Bakker en sidekick Yvonne Bood zal starten. De gasten in de zaal kunnen, onder leiding van twee gespreksleiders, eveneens hun meningen over de stellingen geven.

Na afloop is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het diner in Central Park by Ron Blaauw en is er een netwerkbijeenkomst.


Foto: Digitaal Dagblad