Marcel Houtzager opent Groen- Blauwe schoolplein

mainImage
Marcel Houtzager opent Groen- Blauwe schoolplein

Op vrijdag 21 september opende wethouder van onderwijs, Armand van der Laar en dijkgraaf Marcel Houtzager het  nieuwe Groen- Blauwe Schoolplein bij de Petrusschool.  Na de introductie van directeur den Heeten, hebben wethouder van der Laar en Marcel Houtzager het nieuwe Groen- Blauwe Schoolplein geopend.  Vervolgens waren er tal van activiteiten te doen op het schoolplein.

Het speelplein van de Petrusschool is een bijzonder plein dat nu zo’n vier jaar onderweg is zich te ontwikkelen. Bijzonder omdat dit plein net als de stad nooit echt af is. Het plein heeft groene en blauwe elementen, er wordt op gespeeld, geleerd en blijkt een vliegwiel voor participatieve projecten met de buurt. “Elk jaar proberen we weer iets nieuws aan te schaffen voor het plein. Dat betekent elk jaar sparen en geld opzij leggen. Kinderen en ouders raken op deze manier van nature betrokken bij veranderingen op het plein en kunnen daardoor inhaken op de actualiteit.


Het blauwe element ontstond doordat de werkgroep van de Petrusschool als snel het waterschap aan haar zijde vond. De groene elementen zijn vertaald in het concept van het voedselbos, bedacht door leerlingen van het WellantCollege. Eetbare planten op het plein, de fruitbomen geven vrucht en schaduw en met de oogst van de moestuin wordt een kookles georganiseerd.

De bewoners van het Titus Brandsmaflat zijn enthousiast en verzorgen vrijwillig tijdens de vakanties de tuin van het schoolplein. 

 


Foto: Digitaal Dagblad