Manzelzorgers in het zonnetje gezet

mainImage
Manzelzorgers in het zonnetje gezet

De mantelzorgers van WZH zijn onlangs op, de Dag van de Mantelzorg, in het zonnetje gezet. Er zijn verschillende leuke activiteiten binnen WZH gehouden. Van gezamenlijk pannenkoeken bakken tot aan het kunnen volgen van een interessante lezing. Bij WZH zijn vele mantelzorgers actief. Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving.

Massages, lezing en muziek

Vele familieleden en bekenden hebben kunnen genieten van een heerlijke massage, er was muziek met een hapje en een drankje erbij of koffie met gebak. Samen met de bewoners konden de mantelzorgers gezellig pannenkoeken bakken en was er een interessante lezing over de werking van geur op mensen met dementie. Een mantelzorger vertelt: “Het zorgen voor mijn dierbare is voor mij zelfsprekend, maar het is best fijn om op deze dag ook verwend te worden.”

 Persoonsgerichte zorg

Binnen WZH gaan we altijd op zoek naar het eigene in een bewoner. Daarbij is de familie en/of mantelzorger belangrijk. Samen met hen leren we de persoon kennen en krijgen we een goed beeld van wat de bewoner tot een uniek mens maakt. Daar stemmen we de zorg op af. Patricia Huijbregts, bestuurder WZH zegt: “We zetten de mantelzorgers vandaag graag in het zonnetje. Ze zijn in de eerste plaats heel belangrijk voor onze bewoners en ze helpen onze medewerkers de zorg voor onze bewoners persoonsgericht te maken.”

Waardering voor mantelzorgers

Ruim twintig jaar geleden nam Mezzo het initiatief voor de Dag van de Mantelzorg, inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende activiteit. Op de Dag van de Mantelzorg laat heel Nederland zien dat het mantelzorgers waardeert. Ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingsbewoners zijn meegenomen. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’.

Over WZH

Met twaalf woonzorgcentra, thuiszorg, een revalidatiecentrum en meerdere Dagactiviteiten- en Ontmoetingscentra is WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) een vooraanstaande zorgorganisatie in de regio Haaglanden. WZH is gespecialiseerd in het bieden van (revalidatie)zorg, behandeling en ondersteuning aan ouderen met lichamelijke beperkingen, ouderen met dementie en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Voor meer informatie over WZH kunt u terecht op www.wzh.nl.

Bron: WZH


Foto: Digitaal Dagblad