Voorburgs Dagblad | Maatregelen tegen snelheidsduivels Bezuidenhout

Maatregelen tegen snelheidsduivels Bezuidenhout

mainImage
Maatregelen tegen snelheidsduivels Bezuidenhout

De gemeente Den Haag gaat een poging doen de onveilige verkeerssituatie op het kruispunt François Valentijnstraat, Daendelsstraat en Jan Pietersz. Coenstraat in het Beatrixkwartier/Bezuidenhout te verbeteren. Dit kruispunt ligt op amper vijf minuten rijden van Leidschendam-Voorburg en wordt dan ook door veel inwoners uit deze gemeente gebruikt.

Automobilisten houden zich er vaak niet aan de maximum snelheid en daarom worden er nu fysieke maatregelen getroffen. De werkzaamheden beginnen zaterdag 2 juni.

Ze bestaan uit het verhogen van het kruispunt; en het aanbrengen van een 30 kilometer markering met dubbele streep vóór de kruising in de Jan Pietersz. Coenstraat. Woningen, winkels en sociale voorzieningen blijven via loopplanken bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Tijdens de werkzaamheden, die waarschijnlijk één dag zullen duren, is doorgaand autoverkeer niet mogelijk. Automobilisten worden omgeleid via twee routes. De omleidingen zijn met verkeersborden aangegeven.

Route 1: via de Prinses Beatrixlaan, Prins Willem-Alexanderweg en François Valentijnstraat. Route 2: via de Prinses Beatrixlaan, Schenkkade, Volkerakstraat/Daendelsstraat.

(het bewuste kruispunt; foto: Google)

Bron: Dagblad070


Foto: Digitaal Dagblad