Voorburgs Dagblad | Luca Malagnino over de 'succesformule' van Fratelli

Luca Malagnino over de 'succesformule' van Fratelli

mainImage
Luca Malagnino over de 'succesformule' van Fratelli

Vanaf het moment dat restaurant Fratelli vijf jaar geleden in het Damcentrum aan de sluizen open ging, was het er behoorlijk druk. Sterker nog, zowel op het terras als in het restaurant  zelf bleek het regelmatig overvol.  Chefkok Luca Malagnino werkt inmiddels alweer drie- en een half jaar bij de pizzeria-keten. Exclusief voor Voorburgs Dagblad belicht hij de succesvolle formule, die jong en oud nog altijd goed bevallen.

,,Vooropgesteld, Fratelli is in Leidschendam op een toplocatie gevestigd’’, zegt hij. ,,Het is toch prachtig als je zo’n terras aan het water voor de deur hebt? Daarbij is het restaurant zelf voor iedereen goed te bereiken en zit er een parkeergarage om de hoek’’.

Verhouding

Naast de logistieke faciliteiten bereidt Luca dagelijks met zeven, acht andere koks in de keuken de gerechten. ,,Het gaat bij ons de juiste prijs/ kwaliteit verhouding’’, legt Luca uit. ,,Tevens werken we alleen maar met verse vis- en vlees producten, die iedere dag worden geleverd.  Deze producten zijn van een hoge kwaliteit. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de pasta die we zelf maken. Hiervoor is een aantal speciale machines aangeschaft. Deze investering was behoorlijk, maar bleek het dubbel en dwars waard’’.,,Er zit een grote veelzijdigheid in de menu’s’’, vervolgt Luca (foto), die overigens zijn opleiding in Italië genoot en 22 jaar geleden naar Nederland kwam. ,,Ik stel de menu’s samen voor onze vestigingen in Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp en Den Haag. Dit is iedere keer weer een mooie uitdaging. Je merkt dat onze gasten de veelzijdigheid van de kaart kunnen waarderen. Er is dan ook sprake van een mooie en uitgebreide menukaart’’.

Medewerkers

Luca roemt vervolgens het team van Fratelli. ,,Zowel in de keuken als het restaurant is er sprake van een goed team van medewerkers’’, concludeert hij. ,,Het zijn stuk voor stuk harde werkers die er echt voor willen gaan. Aangezien ze dit ook uitstralen, komt dit op een positieve manier over op de gasten, die regelmatig hun waardering uitspreken voor onze klantvriendelijkheid en service. Ze worden snel en adequaat geholpen’’.

Uitdaging

Luca nodigt iedereen graag uit om langs te komen om zijn (nieuwe) gerechten uit te proberen. ,,En desgewenst maak ik ook gerechten buiten de kaart om’’, lacht hij. ,,Ieder gerecht blijft een uitdaging. Maar dat is ook mooie van mijn vak. Waar heb je trek in…..?’’.

Door Bart Bakker

Openingsfoto VD. Chefkok Luca Malagnino in de keuken met een enorme vis. 

 


Foto: Digitaal Dagblad