Lionsclub 'Voorburg Prinses Marianne' blij met Open Huis

mainImage
Lionsclub 'Voorburg Prinses Marianne' blij met Open Huis

Lionsclub Voorburg Prinses Marianne organiseerde onlangs een kennismakingsavond voor belangstellenden. Danielle Doon van de vrouwenclub en clubpresident Marianne Knijnenburg waren na afloop bijzonder blij met dit open huis in Westvliet Fitness & Racketclub.

Westvliet is de vaste vergaderlocatie van de vrouwenclub. Clubleden hadden vriendinnen en bekenden uitgenodigd om eens te komen kijken wat zo’n Lionsclub nu eigenlijk allemaal organiseert– en om eens van de leden zelf te horen. De club telt 30 leden, actieve en enthousiaste vrouwen die zich met elkaar met name inzetten voor goede doelen.

Marianne Knijnenburg: “Op dit moment staan er vier projecten op stapel. In het kader van de Lions International Vredesposterwedstrijd maken scholieren in de groepen 7 en 8 in de komende weken tijdens de tekenles een poster, waarmee ze hun kijk op vrede geven, dit jaar onder het motto: “Kindness matters, Aardig zijn helpt!”

Op vrijdag 5 oktober zet een aantal clubleden zich in om ouderen een gezellige dag te bezorgen in het kader van Nationale Ouderendag. Op 24 oktober komt de Goede Doelen Krant 2018 uit. Op 10 november is de 19e Prinses Marianne Bridgedrive. Deze altijd heel gezellige bridgedrive, waaraan 160 bridgers kunnen deelnemen, wordt georganiseerd in het Bridgehome van Bridgeclub Leidsenhage.”

Een diapresentatie liet in vogelvlucht de verdere activiteiten de revue passeren. Naast het uitrollen van de projecten en de maandelijkse clubvergaderingen, komen de Lions ook bij elkaar voor de ProCo-avonden. Deze worden vanuit de jaarlijkse clubcontributie betaald. De Programma Commissie organiseert op de vierde woensdag van de maand bijeenkomsten van heel uiteenlopende aard. Variërend van een avond met elkaar schapen drijven, naar de film, het Winterdiner in december, een lezing van een rechter, van een kinderarts uit het Sophia Kinderziekenhuis tot een bedrijfsbezoek aan een fabrikant van elektrische auto’s.

Clubleden verhaalden vervolgens hoe ze bij de club gekomen waren en hoe ze naar hun lidmaatschap kijken. Eenieder vond het fijn om met elkaar de goede doelen te steunen, de gezellige clubavonden te beleven, een stukje persoonlijke ontwikkeling te ervaren en, zo werd ook benadrukt, helemaal vrij zijn om te kiezen in welke organisatiecommissie(s) ze wilden helpen om aan de projecten en de clubavonden invulling te geven. Ieders talenten, zo verschillend als maar kan zijn, komen zo prachtig tot hun recht.

De avond werd afgesloten met een gezellig borreluurtje. Eenieder werd uitgenodigd nog eens langs te komen op een volgende clubavond, om daarmee de club nog wat beter te leren kennen.


Foto: Digitaal Dagblad