Licht op groen voor duurzame nieuwbouw Buitenvoorde

mainImage
Licht op groen voor duurzame nieuwbouw Buitenvoorde


In september is het bestemmingsplan voor Buitenvoorde onherroepelijk geworden. Een belangrijke stap op weg naar de nieuwbouw van 10 duurzame woningen in Buitenvoorde, onderdeel van Vlietvoorde. Als alles volgens planning verloopt kan Projectontwikkelaar Blauwhoed de bouw starten in het eerste kwartaal van 2019 en kunnen de kopers begin 2020 de sleutel in ontvangst nemen.

Bijzonder wonen in een landschappelijke omgeving

De 10 woningen in Buitenvoorde komen vrij in het veld te staan, met groene overgangen tussen privé- en openbaar gebied. De lange zichtlijnen op het omliggende groen, Kasteel Duivenvoorde en voormalige buitenplaats Noorthey maken dat de nieuwbouw op een organische manier deel uit gaat maken van het gebied.

Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en de huizen refereren qua vorm aan boerderijen. Het kwaliteitsteam van de Duivenvoordecorridor heeft het landschapsplan en ontwerp van de woningen inmiddels goedgekeurd.

Wethouder Astrid van Eekelen: ”Het is een mooie mijlpaal dat met het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan, de plannen werkelijkheid gaan worden. Zowel in Buitenvoorde als in Vlietvoorde kunnen inwoners straks wonen en recreëren in een mooie groene woonomgeving. Bijzonder is dat hier duurzame Nul op de Meter woningen komen. In de gemeente maken we al afspraken om gasloos te bouwen, maar dit plan gaat een stap verder, want deze woningen worden energieneutraal.”

Vlietvoorde

Buitenvoorde is slechts een deel van Vlietvoorde. De verkoopprocedure voor de delen Vlietvoorde Noord, Oost en Zuid heeft geleid tot een winnend aanbod van Schouten Projectontwikkeling en BPD. Het plan dat zij gepresenteerd hebben, past het beste bij de wensen en eisen van de gemeente voor de herontwikkeling van het gebied. Een ontwerp dat het landschap versterkt  en optimaal invulling geeft aan onderscheidend woonmilieus met boswoningen en woningen aan en in het water, met een centrale plaats voor de tuinen van landgoed Oostbosch. De komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt en start de gemeente met de bestemmingsplanprocedure.

Meer informatie: www.vlietvoorde.nl en www.buitenvoorde.nl

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad