Leidschendammer beschuldigt van ontucht

mainImage
Leidschendammer beschuldigt van ontucht

De officier van justitie vindt dat een begeleider van een gehandicapte 49-jarige vrouw uit Den Haag een werkstraf verdient voor de seksuele handelingen die hij bij haar uitvoerde. Dat de vrouw er om vroeg en verliefd was op de zorgverlener, doet er volgens de officier niet toe.

De 63-jarige man uit Leidschendam werkte als woonbegeleider bij een antroposofisch woonproject in Den Haag voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapten. Hij had een vrouw onder zijn hoede die in een rolstoel zit en met grote spraakproblemen kampt. De ontucht begon ermee dat hij haar schouders masseerde. Na vier weken begon hij ook haar borsten te masseren en uiteindelijk betastte hij haar ook in haar schaamstreek.

De ontucht kwam aan het licht toen de vrouw haar verliefde gevoelens voor de woonbegeleider besprak met iemand anders in de instelling.  Die vertelde, tegen de zin van de vrouw, de leiding daarover. De instelling hanteert een zogeheten 'zero-tolerance' beleid en stuurde de Leidschendammer de laan uit. Volgens advocaat is er sprake van een liefdesrelatie

De OVJ eist een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke straf van drie maanden. Ook zou de Leidschendammer de komende twee jaar niet meer in de zorg mogen werken. Uitspraak over twee weken. Bron Omroep West.


Foto: Digitaal Dagblad