Leidschendam-Voorburg lid van unieksporten.nl  

mainImage
Leidschendam-Voorburg lid van unieksporten.nl  


Sporten en bewegen is leuk en gezond. Om sporten en bewegen voor iedereen mogelijk te maken, is de gemeente Leidschendam-Voorburg lid geworden van het platform Uniek Sporten. Wethouder sport, Nadine Stemerdink: “Mensen met een beperking kunnen niet zomaar alle sporten uitoefenen. Het platform helpt en inspireert met alles over sporten en bewegen. Op de site en de app vind je het geschikte beweeg- of sportaanbod in de buurt.” Daarnaast kunnen inwoners via Sport en Welzijn ook terecht bij de beweegcoach en de combinatiefunctionaris aangepast sporten.

In Leidschendam-Voorburg zijn al veel sportclubs die aangepast sporten aanbieden. Bij voetbalvereniging SEV is het G-voetbal niet meer weg te denken. Hockeyvereniging Cartouche biedt hockey aan voor jeugdspelers met een lichamelijke handicap (LG-Hockey). Ook bij andere verenigingen kunnen sporters met een beperking terecht. Denk daarbij aan roeivereniging Rijnland of zwemvereniging Zwemmen voor gehandicapten Leidschendam. Met elkaar maken we sporten en bewegen voor iedereen mogelijk.

Meer weten

Op de website www.unieksporten.nl is al het sportaanbod voor mensen met een beperking te vinden. Uniek sporten is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport. St

 

 

 

 

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad