Leidinggevenden 'Handhaving' niet te handhaven

mainImage
Leidinggevenden 'Handhaving' niet te handhaven

Het is weer helemaal mis als het gaat om de scooter- en bromfietsenterreur in het Huygenskwartier. Zoals Voorburgs Dagblad de afgelopen weken al diverse keren aangaf, negeren zij massaal het verbod om hier te rijden. Ondernemers hebben nu zelf tevergeefs borden geplaatst om aan te kondigen dat scooters en bromfietsers in het winkelgebied niet welkom zijn.

Een kleine steekproef van fotograaf Ap de Heus leert dat de situatie nog altijd volkomen uit de hand loopt.  Zo werden er gistermiddag tussen 15.45 uur en 17.00 uur 19 scooters annex bromfietsen gesignaleerd die met hoge snelheden door de Herenstraat en omliggende straten reden. De kritiek op de afdeling 'Handhaving' van de gemeente Leidschendam-Voorburg neemt dan ook grote vormen aan. Zo worden wel ondernemers beboet voor bedragen als 1200 euro omdat hun terras buiten de 'paaltjes staat'. Maar dat kinderen, ouderen en jongeren gevaar lopen door de scheurende scooters en bromfietsers wordt allemaal toegestaan. Althans, 'Handhaving' heeft het probleem niet kunnen verhelpen. De vraag is of de leidinggevenden nog wel kunnen blijven functioneren?

De politie laat het sowieso afweten, want zij zullen wel te weinig mankracht hebben om scooterrijders en bromfietsers aan te houden. Als er dadelijk een kind wordt aangereden, worden we dan opeens met z'n allen wakker...? Maar dan is het al te laat. Al met al een trieste situatie in het Huygenskwartier. Waar blijft de politiek? Geen enkele fractie laat zich horen of stelt vragen aan het College. Ook zij laten het dus afweten. Ook vandaag wordt het gezellig winkelen en wegspringen voor de scooters en bromfietsers in het Huygenskwartier.Zomaar enkele voorbeelden van scheurende scooterrijders op de hoek van de Kerkstraat en de Herenstraat. 

Door Bart Bakker

Foto's Ap de Heus


| Foto: Digitaal Dagblad