Leerlingen en docenten klaar voor 'Vliethuys-diner'

mainImage
Leerlingen en docenten klaar voor 'Vliethuys-diner'

Een aantal chefkoks c.q. eigenaren van restaurants uit Leidschendam-Voorburg en Rijswijk steunt het Vliethuys-diner van Hospice Het Vliethuys dat op donderdagavond 11 oktober in de hal van Veurs Voorburg wordt gehouden. Zij zullen een gerecht voorbereiden dat in samenwerking met de leerlingen van Veurs Voorburg wordt uitgeserveerd. Tevens is er een aantal docenten van de VMBO-school bij de organisatie betrokken.

De opbrengst hiervan gaat in een aparte pot, waaruit het verblijf wordt betaald voor bewoners van het Vliethuys, die daar toe zelf niet in staat zijn. Hospice het Vliethuys biedt zorg en ondersteuning aan mensen die ziek zijn en een levensverwachting hebben van minder dan drie maanden.

In Veurs Voorburg aan de Van Horvettestraat is inmiddels sprake van een gezonde wedstrijdspanning waar circa dertig leerlingen, in de leeftijd van veertien tot zeventien jaar, zich voorbereiden op het benefietdiner.

Er wordt tijdens het benefietdiner gekookt door de topkoks van restaurant Villa La Ruche, Brasserie de Koepel, restaurant Savarin, restaurant Elea en restaurant ‘Bij Erik’.

,,De chefkoks werken nauw samen met de leerlingen’’ zegt Iris van Hagen, docente Zorg en Welzijn, van Veurs Voorburg die namens de school de coordinatie in handen heeft. ,,Onze leerlingen realiseren zich dat het tijdens zo’n diner nu even ‘echt’ moet gebeuren. Maar we kijken er met z’n allen naar uit. Het is voor de school een bekend evenement dat voor het Hospice een mooi bedrag gaat opleveren. Het is bijzonder leuk dat we weer een aantal nieuwe koks er bij hebben en dat er veel tafels zijn verkocht voor het goede doel. Tevens is er een aantal koks gesponsord. Ook dat brengt weer extra geld op. Wellicht vinden we volgend jaar op deze wijze nog meer sponsors, want we hopen uiteraard dat het evenement aan onze school blijft verbonden.’’.


| Foto: Digitaal Dagblad