Voorburgs Dagblad | Koningstunnel 1 avond dicht; maar straks 8 maanden

Koningstunnel 1 avond dicht; maar straks 8 maanden

mainImage
Koningstunnel 1 avond dicht; maar straks 8 maanden

De Koningstunnel is 15 mei van 21.00 uur tot 6.00 uur dicht voor onderhoudswerkzaamheden. Maar dit is nog maar een voorproefje van wat automobilisten te wachten staat. De tunnel in het verlengde van de Raamweg is direct naast station Den Haag Centraal gelegen en een belangrijke schakel voor het autoverkeer vanuit de Haagse binnenstad richting Binckhorst. De doorgang stamt uit 2000 en is toe aan een grondige renovatie. Die staat gepland tussen maart en november 2019. De Koningstunnel zal dan liefst acht maanden achtereen gesloten zijn.

Een consortium van Siemens-Heijmans gaat het project uitvoeren, waarbij de tunnel zal worden aangepast aan de nieuwste eisen van de Tunnelwet. De bestaande installaties in de tunnel worden compleet vernieuwd en uitgebreid. Daarbij gaat het om verlichting, ventilatie, verkeersdetectie, camera’s, noodtelefoons en vuilwaterpompen.

In totaal gaat het om meer dan 40 verschillende soorten installaties, die bovendien lokaal moeten worden bediend. Om die reden is er meer ruimte nodig in het dienstgebouw. Dit gebouw, dat onder het Prins Bernhardviaduct staat, wordt daarom groter gemaakt; dat gebeurt al komende najaar.

(foto: gemeente Den Haag)

Bron: Dagblad070


Foto: Digitaal Dagblad