'Kinderen veilig en vertrouwd het water'

mainImage
'Kinderen veilig en vertrouwd het water'

Wat moet je doen als je omslaat met een zeilboot? Hoe voorkom je dat je in paniek raakt? Bij Optimist on Tour in het zwembad leren kinderen tot 12 jaar spelenderwijs, in de veilige omgeving van het zwembad, hoe zij voor zichzelf en hun eigen veiligheid kunnen zorgen op en in het water. Wil je voorbereid het water op gaan? Kom dan naar het leuke en leerzame watersportevenement Optimist on Tour in het zwembad! Dit vindt plaats in Sportplaza het Sterrenbad in Wassenaar op zaterdag 24 november. Van 13:00 - 14:00 uur is ronde 1, en van 14:00 -15:00 uur is ronde 2.

Omslaan in een Optimist
“Met Optimist on Tour willen we de veiligheid op het water vergroten. We laten kinderen ervaren dat ze niet bang hoeven te zijn en watersporten hartstikke leuk is.”, aldus hoofdinstructeur Ilse Köpping. “Het zwembad is dé (veilige) plek waar ze, onder begeleiding van gekwalificeerde instructeurs, leren hoe lastig het is om een zeilboot als de Optimist überhaupt om te laten slaan. Spelenderwijs ontdekken ze hoe ze kunnen ademen onder een omgeslagen Optimist en dat ze met een simpel trucje de boot weer snel rechtop krijgen Dit is de ultieme manier om je voor te bereiden op de stap naar een vereniging of zeilschool.”

Samenwerking
Optimist on Tour in het zwembad is een initiatief van het Watersportverbond in samenwerking met Sportfondsen. Sinds de samenwerking hebben 10 zwembaden hieraan mee gedaan en wegens succes krijgt het evenement bij meerdere baden dit jaar een vervolg. Onderdelen tijdens dit evenement in het water zijn: kanovaren, peddelen, leren omslaan en weer rechtop krijgen van een Optimist (jeugdzeilboot). En als bonus is het ook nog bij een aangename watertemperatuur. Optimist on Tour in het zwembad is voor kinderen van 6-12 jaar in bezit van tenminste het A-diploma.

In verschillende rondes leren kinderen allerlei trucjes zodat zij na hun deelname veilig en met plezier het water op gaan. Geef je zoon of dochter op via deze link of kijk op www.optimistontour.nl voor meer informatie.

Doel Optimist on Tour
Optimist on Tour is een initiatief van het Watersportverbond om een nieuwe generatie enthousiast te maken voor de watersport. Met Optimist on Tour in het zwembad willen het Watersportverbond en Sportfondsen Nederland kinderen goed voorbereiden voor hun tijd op het water en de veiligheid in en op het water vergroten.


Foto: Digitaal Dagblad