Iris van Deinse helpt bij ramp in Sulawesi

mainImage
Iris van Deinse helpt bij ramp in Sulawesi

Een heel dorp is van de kaart afgeveegd na de Tsunami op 28 september die Sulawesi in tranen achterlaat. Iris van Deinse werkzaam bij het Nederlandse Rode Kruis, gevestigd in Den Haag, is ter plaatse bij de ramp in Indonesië en zij is mede werkzaam bij het team dat Petobo heeft bereikt. Het dorp met 500 inwoners is weggevaagd door de Tsunami.

“Het Rode Kruis probeert de weg te vinden om slachtoffers en overlevers te redden. Het is bijna niet te doen, wegen zijn weg of zo beschadigd dat het de adequate hulpverlening tijdsverlies oplevert. We zien overal ellende. Een heel dorp is gewoon weg”, aldus Van Deinse.

Het Rode Kruis doet er alles aan om medische hulp te verlenen, schoon water te verzorgen en de slechtse getroffen gebieden te helpen. Van Deinse: “Deze mensen hebben al zoveel verloren, we kunnen ze ook niet de hoop in hoognodige hulp laten verliezen. “Al onze collega’s van het Haagse hoofdkantoor, maar natuurlijk ook wereldwijd zijn elke minuut bezig de mensen in Sulawesi zo veel mogelijk te helpen. Ook u kan helpen door te doneren op giro 555, uw steun wordt zo gewaardeerd”.

Het Rode Kruis Nederland heeft ervoor gezorgd dat er 947 babybedjes zijn, 10.000 muggennetten, 650 matrassen, 3.700 hygiene tassen, 12 tenten en 300 bodybags. Minstens 1.407 mensen zijn overleden door de ramp en meer dan 2.500 zijn gewond. 160.000 mensen zijn in nood.

Door Angelique Starreveld


Foto: Digitaal Dagblad