Ole Heil: 'Inwoners liggen met angst in bed na brandstichtingen'

mainImage
Ole Heil: 'Inwoners liggen met angst in bed na brandstichtingen'

Raadslid Ole Heil (VVD) stelde tijdens de raadsvergadering vragen aan burgemeester Klaas Tigelaar over een aantal recente brandstichtingen.

Wegrijdende politieauto met zwaailicht in nacht

De politie was snel ter plekke bij de brandstichtingen. Eerder was in Voorburgs Dagblad hierover te lezen.
Rond 00:45 uur reageerden agenten op een melding van een mogelijke brandstichting aan de Prinses Irenelaan in Voorburg. Een vuilniszak bij een woning stond daar in brand. De meldster wist de agenten een signalement te geven van een persoon die zij buiten had zien lopen, even voordat de brand ontstond.

Even later kregen agenten een tweede melding van een mogelijke brandstichting, ditmaal aan de Scheltuslaan. Agenten zagen ter plaatse een man staan die voldeed aan het signalement dat de melders van de brand aan de Prinses Irenestraat hadden omschreven. Deze 26-jarige man uit Voorburg is aangehouden en naar het bureau gebracht voor verhoor. Tijdens zijn aanhouding beledigde de verdachte een agent, daar is hij ook voor aangehouden.

Na onderzoek wordt deze verdachte ook in verband gebracht met een aantal eerdere branden in de omgeving van de Scheltuslaan. Het gaat om poging tot brandstichting aan een geparkeerde auto aan de Hendrik van Boeijenlaan tussen 3 en 9 december, een brandstichting in een vuilnisbak aan de Hendrik van Boeijenlaan op 9 december en een brandstichting in een vuilnisbak aan de Hendrik van Boeijenlaan die is gepleegd in de nacht van 8 op 9 december. Agenten van het politieteam Leidschendam/ Voorburg hielden maandagochtend 10 december een verdachte aan op verdenking van een aantal brandstichtingen in Voorburg.Burgemeester Klaas Tigelaar hoort de vragen van Ole Heil aan.

Ole Heil gaf aan op zondagochtend samen met collega-raadslid Harma Aris met slachtoffers te hebben gesproken. Hij stelde dat er in de pers (lees Voorburgs Dagblad) stond dat er een aanhouding was geweest en wilde weten of dit het geval was. Ook nam Heil het op voor de slachtoffers die momenteel angstig zijn en niet met een gerust gevoel in hun bed liggen.

Tigelaar deelde de zorg van de angst van de bewoners. Tevens bevestigde hij vanavond de aanhouding van een persoon. Hij kon er niet te diep op ingaan, maar gaf wel aan dat de verdachte mogelijk bij de branden betrokken zou zijn geweest. Ook zei Tigelaar dat bewoners altijd een beroep op slachtofferhulp kunnen doen en dat de wijkagent de laatste dagen veelvuldig in de omgeving was waar de branden plaatsvonden.

Door Bart Bakker 

 

  

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad