Inkomensgrens voor het Kindpakket wordt verhoogd

mainImage
Inkomensgrens voor het Kindpakket wordt verhoogd

 


De inkomensgrens voor het Kindpakket wordt verhoogd. Vanaf 1 augustus kunnen gezinnen met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm de verschillende regelingen die binnen dit pakket vallen aanvragen. Op deze manier kunnen nog meer kinderen meedoen met activiteiten op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en maatschappij.

Op dit moment ligt de inkomensgrens nog op 110% van de bijstandsnorm. Door dit te verhogen naar 130% kunnen nog meer gezinnen aanspraak maken op het Kindpakket. Hieronder vallen onder meer de Schoolspullenpas, een bijdrage voor de aanschaf voor een computer of tablet, en tegemoetkoming in school-, sport- en culturele kosten en de Ooievaarspas.

Wethouder Nadine Stemerdink: “Er zijn helaas nog veel gezinnen die moeilijk rond kunnen komen. Het is voor de ontwikkeling van kinderen natuurlijk erg belangrijk dat ze mee kunnen doen op school en in de maatschappij. Ik ben er trots op dat we door het aanpassen van de regeling nog meer kinderen kunnen ondersteunen.”

De uitbreiding van het Kindpakket is mogelijk met het extra geld dat het Kabinet vanaf 2017 jaarlijks aan gemeenten geeft voor het bestrijden van armoede onder kinderen. Meer informatie over het Kindpakket en de regelingen die hieronder vallen is te vinden op www.lv.nl/kindpakket.

 


Foto: Digitaal Dagblad