Ingezonden: 'Laat de nieuwe coalitie zijn werk doen'

mainImage
Ingezonden: 'Laat de nieuwe coalitie zijn werk doen'

Als toehoorder in de raadszaal heb ik mij bijzonder verbaasd. Samen met mij waren meerdere mensen verbolgen over het feit dat de partijen van GBLV, GroenLinks en D66 tijdens de raadsvergadering zo verschrikkelijk zuur reageerden in hun betoog naar de komende coalitie. Ook was het opmerkelijk dat de PvdA, met name Nadine Stemerdink, af gestoffeerd werd voor het feit dat zij met de nieuwe coalitie in zee was gegaan. Was het dan beter geweest dat de grootste partij niet aan zet kwam, nou kijk maar eens wat er in Rotterdam gebeurt met 'Leefbaar'. Geweldig voor al die stemmers (!)

Ik begrijp ook wel dat het zuur is dat de oude coalitie niet verder kon en dat er voor een nieuwe samenstelling is gekozen. Velen in Leidschendam-Voorburg vinden dat ze dit voor het grootste deel aan hun zelf te danken hebben. Verkiezingen moeten een  open boek zijn, maar dat je als oude coalitie tot twee keer je zelf zit te promoten in een huis aan huis blad.....

De coalitie had zelf de voorkeur om weer vier  jaar verder te 'zitten'. Dit heeft men via de formateur naar buiten gebracht. Tja, met zulke acties gooi je je eigen glazen in. De kiezer is namelijk niet dom.

Als iedereen nu gewoon een eigen advertentie zet, waarbij de kiezer uit elke partij kan kiezen, zouden de uitslagen wellicht anders kunnen uitpakken. Ook ik lees de persberichten van de coalitie in Voorburgs Dagblad en dan denk ik: tjonge, tjonge moet dan nou....?'

Het feit is nu eenmaal zo. Je zit nota bene niet in de gemeenteraad  voor jezelf of voor je partij, je zit er in het belang van de inwoners en daar ben je ook voor gekozen.

Ik doe hierbij dringend verzoek om de nieuwe coalitie gewoon hun werk te laten doen. Kortom, dat je niet in de oppositie zit om de boel direct onderuit te halen. Mocht deze coalitie zijn werk niet goed doen,  dan kun je na de komende verkiezingen over vier jaar misschien wel weer mee doen.

Johan Kool, Leidschendam.

 


Foto: Digitaal Dagblad