Voorburgs Dagblad | Ingezonden: 'Gemeente doet mij denken aan verre landen waar iedereen alles op de straat dumpt'

Ingezonden: 'Gemeente doet mij denken aan verre landen waar iedereen alles op de straat dumpt'

mainImage
Ingezonden: 'Gemeente doet mij denken aan verre landen waar iedereen alles op de straat dumpt'

Er staan bijna wekelijks foto’s in Voorburgs Dagblad van gedumpt afval in onze gemeente. Avalex is overgestapt van eenmaal per week ophalen naar eenmaal per veertien dagen. Dat is een slechte zaak en het College van Leidschendam-Voorburg laat dit toe.

Niet iedereen beschikt over een balkon en/of tuin om de restafval te bewaren totdat het wordt opgehaald. In de keuken in diverse bakken bewaren is ook geen optie. Niet alleen aan gebrek aan ruimte maar het gaat dan ook stinken.

Zolang niet eenmaal per week wordt opgehaald zou een bekeuring dan ook niet op zijn plaats zijn. De foto’s geven aan dat er gedumpt afval ligt dat bestemd is voor grof vuil. Dat komt Avalex op afroep ophalen en is dit geen excuus voor de bewoners om dit dan elke keer bij het restafval te dumpen. Dus niet alle schuld is op Avalex te schuiven.

De aanblik van onze gemeente doet mij denken aan verre landen waar iedereen alles op de straat dumpt.

Dus beste medeburgers: even Avalex bellen als u grof vuil kwijt wil dan bespaart u uw medeburgers voor achterbuurttaferelen. Voor het weer 1 x per week ophalen is de taak weggelegd voor het College.

Door Mary Oosterveer


Foto: Digitaal Dagblad