Ingezonden: 'Burgemeester in geen velden of wegen te bekennen'

mainImage
Ingezonden: 'Burgemeester in geen velden of wegen te bekennen'

Met zoveel consternatie rondom het slopen van het CBS-gebouw laat de burgervader zich niet zien/horen. Gelukkig hebben we wethouder Astrid van Eekelen, die eergisteren ter plaatse een bezoek heeft gebracht. Zij heeft milieu in haar portefeuille en heeft haar betrokkenheid getoond.

Maar de vraag blijft wat de gevolgen van al dat rondvliegend stof zal zijn voor de bewoners in de omgeving van dit grote sloopwerk. Hebben deze bewoners door het rondvliegend stof  al longproblemen en/of zullen deze in de naaste toekomst zich alsnog kunnen voordoen?

Op 5 juli heb ik in een ingezonden open brief mijn zorgen reeds geuit richting de burgemeester. Niet zichtbaar is geworden of er reeds doeltreffende maatregelen zijn genomen. (Bijvoorbeeld afrastering met zeil rondom het gebouw). Constant grote sproei-installaties in werking e.d.)

Het minste dat de burgemeester nu nog kan betekenen voor de bewoners is dat de bewoners in de omgeving van het gebouw een volksgezondheidsonderzoek wordt aangeboden om te bezien óf en hoe groot de schade m.b.t. de gezondheid bij de bewoners reeds is.

Mocht aan de voorwaarden van de sloop niet zijn voldaan dan dienen de kosten van dit onderzoek voor rekening te zijn van het sloopbedrijf.

Voorburgs Dagblad heeft gisteren ook op een dergelijk onderzoek aangedrongen.

Mary Oosterveer

 

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad