Ingezonden: afval een hardnekkig probleem

mainImage
Ingezonden: afval een hardnekkig probleem

INGEZONDEN

Ook bij ons aan de Gravin Juliana van Stolberglaan in Leidschendam is afval een hardnekkig probleem. Ik ben vader van drie jonge kinderen. Een vader die zijn kinderen leert hun afval netjes in de prullenbak te deponeren, dat papier in de papiercontainer hoort en plastic in de plastic container. Echter wat moet en kan ik zeggen als mijn kinderen bij mij komen om te vragen waarom onze straat en buurt altijd bezaaid ligt met afval? Waarom er posters hangen dat je geen ratten mag voeren?Hoe kan ik mijn kinderen bepaalde normen en waarden meegeven als onze buurtbewoners andere normen en waarden hanteren?


Ik zie bijna dagelijks dat dit blad over het afval probleem schrijft en Avalex krijgt in deze berichten vaak de schuld. Nee mensen, Avalex treft geen blaam, het zijn wij mensen. Wij maken er een bende van. Avalex leegt op aangegeven dagen netjes de containers en haalt grofvuil op wanneer je een afspraak maakt. Mensen zijn vaak al te beroerd om dat ene zakje even mee terug naar huis te nemen of even in de schuur te zetten tot de containers weer leeg zijn.  


afval

Ook onze gemeente is met dit hardnekkige probleem erg makkelijk. Als je ze belt krijg je een heel simpel antwoord:"Ja, meneee blijf meldingen maken we kennen het probleem.". Gemeente, als jullie het probleem weten, pak het dan aan bij de bron en stuur je handhavers erop af. Die zie je namelijk zelden tot nooit. Laat ze observeren en zakken controleren op adressen en namen! Beboeten en het probleem zal zich vanzelf oplossen.  


Mensen zijn kuddedieren en als er een schaap over de dam is volgen er meer. Dit geldt ook voor het beboeten, krijgt er iemand een boete dan verspreid dit zich als een lopend vuurtje. Een ander zal dan wel twee keer nadenken voordat hij of zij de fout begaat.  


Gemeente Leidschendam-Voorburg, ik roep u daarom op, ga handhaven en  kijken of er niet meer containers geplaatst kunnen worden. Buurtbewoners, houd jullie zooi bij jullie en wees een voorbeeld voor alle kinderen.


Groet, 


een bezorgde ouder


Eindredactie: Samantha Lakker 


Foto: Digitaal Dagblad