Ingezonden: Acties tegen afvalproblematiek

mainImage
Ingezonden: Acties tegen afvalproblematiek

Vandaag hebben wij even vluchtig kennis gemaakt bij de vuilcontainers achter de chinees. Alhoewel ik niet meer geloof in een goede afloop van het hele Avalex verhaal, dit gezien onze (vertegenwoordigers van de flats in de directe omgeving) moeite en diverse besprekingen met alle betrokkenen, wil ik iedereen op de hoogte brengen van mijn plannen.

Indien ik/wij niet binnen afzienbare tijd enige positieve reacties vanuit de gemeente cq Avalex mogen ontvangen, ben ik van plan geheel op eigen kosten een honderdtal pamfletten te maken met daarin de mededeling dat een ieder vanaf 1 oktober zijn vuilniszakken gewoon weer op een bepaalde dag buiten de gezamenlijke ingangen kunnen gaan deponeren.  Avalex moet deze zakken aldaar komen ophalen. Tenslotte betalen wij met z'n allen nog steeds daarvoor.

Natuurlijk zal niet een ieder gelijk hier aan direct mee gaan doen, maar wellicht voldoende om nu maar eens een daad te stellen.

Het is belachelijk dat veel ouderen nu met rollators, winkel- en boodschappenwagentjes hun huisvuil nu moeten gaan wegbrengen en dit anno 2018. Dit terwijl er inpandige voorzieningen hiervoor waren, die gewoon van de een op andere dag dicht gingen. Onze wethouders laten hier gewoon verstek gaan en denken zeker dat alles wel een keertje wordt geaccepteerd.

W. Dijkland.


Foto: Digitaal Dagblad