'Iedereen moet zichzelf kunnen zijn''

mainImage
'Iedereen moet zichzelf kunnen zijn''

Tijdens De Vlietdagen werd bij Coffee Works in de Van Schagenstraat een zogenaamde 'Regenboog-tafel' onthuld. Dit gebeurde door wethouder Nadine Stemerdink en Karin Blankenstein als vertegenwoordigster van de John Blankenstein Foundation.Geïnspireerd door de voormalig topscheidsrechter en homo-activist John Blankenstein, zet dezed Foundation zich in om de 'LHBT'-acceptatie in de georganiseerde sport te verbeteren.

De achterliggende gedachte van de 'Regenboog-tafel' in de Van Schagenstraat is onder andere dat de gemeente Leidschendam-Voorburg zich hard wil maken dat iedereen openlijk voor zijn levensstijl kan uitkomen. Of je nu van mannen en vrouwen houdt, het mag allemaal niet uitmaken. ,,Iedereen moet zichzelf kunnen zijn'', sprak wethouder Nadine Stemerdink dan ook.

,,Het is toch gek dat we homoseksualiteit in onze familiekring en vrienden gewoon vinden, maar dat in de voetbalkantine en kleedkamers er een soort van kramp omheen hangt'', meldt Karin Blankenstein op de website van de foundation. ,,Uitsluiting van homo’s is niet meer van deze tijd. De teamprestatie en de band met elkaar, daar gaat het om....''Ondernemers en politici bekijken de onthulling van de Regenboog-tafelKarin Blankenstein (links) en Nadine Stemerdink (rechts)


Foto: Digitaal Dagblad