HTM neemt nieuwe elektrische bus reeds in gebruik

mainImage
HTM neemt nieuwe elektrische bus reeds in gebruik

Vanaf maandag gaat HTM rijden met een nieuwe elektrische bus. De elektrische bus gaat rijden op de route van buslijn 28. De vervoersmaatschappij heeft voorlopig 8 van deze zogenoemde ‘zero emissie bussen’ gekocht. HTM wil met dit nieuwe type bus ervaring opdoen en op basis hiervan geleidelijk alle bussen vervangen. Dat gebeurt gefaseerd, zodat de laatste technische ontwikkelingen steeds doorgevoerd kunnen worden.

Het is de eerste elektrische bus die in de Randstad gaat rijden.

Het vervoersmiddel heeft 24 vaste zitplaatsen en 7 opklapbare stoelen. Verder is de bus voorzien van een zogenaamde Qstraint, een nieuw bevestigingsmiddel voor een rolstoel en kan circa 120 kilometer per uur rijden. Op het Norfolkterrein staan 2 laadpalen met een snellader, bij de busgarage in de Telexstraat zijn stekkerladers waarmee de bussen kunnen worden opgeladen.

Wethouder Mobiliteit Robert van Asten mocht plaatsnemen achter het stuur en deze onder toeziend oog van algemeen directeur Jaap Bierman naar de halte Den Haag Zuiderstrand rijden. Op buslijn 28 mogen in de e-bus ook reizigers met een elektrische rolstoel mee.


Foto: Digitaal Dagblad