‘Honden ook ‘s zomers op strand bij slecht weer!’

mainImage
‘Honden ook ‘s zomers op strand bij slecht weer!’

Goed nieuws voor de hondenbezitters uit Leidschendam-Voorburg die regelmatig met hun hond naar de stranden in Scheveningen en Kijkduin gaan voor een wandeling.

Groep de Mos wil dat honden voortaan ook ‘s zomers op de stranden van Scheveningen en Kijkduin mogen in geval van slecht weer. Raadslid René Oudshoorn heeft het stadsbestuur een speciale regeling voorgesteld: is de temperatuur 18 graden of lager en/of is er sprake van langdurige neerslag, dan zouden honden op het strand uitgelaten mogen worden. Door middel van het ophangen dan wel strijken van bepaalde vlaggen bij de strandopgangen zou duidelijk moeten zijn welke regel op dat moment van kracht is, zodat misverstanden kunnen worden uitgesloten.

Met het voorstel wil Groep de Mos niet alleen de eigenaren van honden tegemoet komen, maar ook de talrijke hondenuitaatservices die Den Haag rijk is. Daar zijn ze vanzelfsprekend blij met het initiatief van Oudshoorn, dat overigens niet alleen voor honden, maar ook voor paarden zou moeten gelden. Op dit moment is de regel nog zo dat vanaf 15 mei tot 1 oktober het strand overdag verboden terrein is voor honden en paarden.

In het Westland en Wassenaar gelden dergelijke slechtweer-regelingen al, ingegeven door de gedachte dat de zomer talloze dagen kent waarop de stranden als gevolg van regen en lage temperaturen nagenoeg leeg zijn. Overigens geldt op de stranden van Scheveningen en Kijkduin te allen tijde een opruimplicht: eigenaren of uitlaters van honden moeten de hondenpoep zelf opruimen; dat geldt ook voor hondenuitlaatservices.

Bron: Dagblad070


| Foto: Digitaal Dagblad