Steunbetuigingen uit Ldam-Vbg voor Nawijn na bedreiging

mainImage
Steunbetuigingen uit Ldam-Vbg voor Nawijn na bedreiging

Politicus Hilbrand Nawijn, vorig week nog een gewaardeerde gast tijdens het Vastgoed Debat en het Vliethuys-diner in Voorburg, is door een aantal hangjongeren bedreigd. Dit gebeurde tijdens een interview voor de WNL-Omroep en voor het programma 'Goedemorgen Nederland'.

,,Tijdens een interview met fractievoorzitter Hilbrand Nawijn zijn de politicus en WNL-verslaggever Joost Karreman bedreigd door een groep hangjongeren in Zoetermeer. Het interview werd uiteindelijk onder politiebegeleiding afgenomen en Nawijn en Karreman werden door agenten naar hun auto begeleid'', schrijft WNL op hun website.

De opnames zijn te zien via deze https://wnl.tv/2018/10/18/wnl-verslaggever-bedreigd/

Nawijn geeft enkele uren na het incident aan geschrokken te zijn. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het was intimiderend. Je wordt ineens omringd”, aldus Nawijn. “Toen ze begonnen met bedreigen schrok ik wel heel erg en ik ben niet bang aangelegd.”

De fractievoorzitter van de tweede partij in Zoetermeer heeft inmiddels ook uit Leidschendam-Voorburg diverse steunbetuigingen ontvangen. Men spreekt schande over het gedrag van deze hangjongeren.


Foto: Digitaal Dagblad