Het sportieve evenement

mainImage
Het sportieve evenement

De Vlietsteden Ondernemers Club (VOC) organiseert ieder jaar naast de reguliere netwerkbijeenkomsten in de zomermaanden ook een bijeenkomst met een sportief tintje. Tennis, cricket, varen op de Vliet. Verschillende activiteiten kwamen al eens aan bod. Dit jaar stond een bezoek aan het wereldkampioenschap zeezeilen in Scheveningen op het programma.


Bij werkelijk schitterend weer werden wij gastvrij onthaald in de ontvangstruimte van het Topzeezeilcentrum Scheveningen; vanaf het terras een magnifiek uitzicht op de boten die finishten na een ruim 30 uur durend rondje Scheveningen-Petten-Scheveningen.Na de ontvangst was er verrassende en interactieve presentatie van VOC-lid Edith Voskamp – naast notaris ook een gepassioneerde wedstrijdzeiler – en haar zeilpartner Yvonne Beusker. Zij wisten in een boeiend relaas iedereen wat meer bij te brengen over de 'schone kunst' van het zeilen op zee. De gang van zaken aan boord van een zeilschip werd door hun treffend weergegeven in de vorm van een op de grond aangebracht silhouet van een zeilboot. Op de voor een goede vaart belangrijke plaatsen werden VOC-leden gevraagd plaats te nemen, waarna hun rol en functie tijdens de vaart nauwkeurig werd uiteengezet. Op het hoogtepunt van de tocht werd zelf een heus zeil uitgerold. Om ons te laten ervaren hoe het eten aan boord er soms aan toe gaat werd ons een door Edith bereide gevriesdroogde 'maaltijd' geserveerd. Over de smaak en consistentie van de maaltijd waren de meningen verdeeld, maar over de zeer uitgebreide presentatie van beide dames was iedereen unaniem; ontzettend leuk, leerzaam en perfect voorbereid.


Gelukkig nam daarna de ploeg van de organisatie het werk in de keuken over. Verschillende heerlijke hapjes en snacks werden geserveerd, begeleid door prachtige wijnen. Kortom, het was slechts met moeite dat de aanwezigen weer afscheid namen van het zonovergoten terras, om de bijeenkomst af te sluiten met een rondleiding door het Hiswa Race Village. Daar was nog de mogelijkheid om een van de belangrijkste activiteiten aan boord van een zeilschip om te zetten in zes tot zeven zeer vermoeiende secondes. Op een dummy 'spindel' (waarmee aan boord een zeil wordt gehesen) kon iedereen zijn krachten bot vieren, hetgeen leidde tot een korte maar intense competitie tussen twee VOC-leden. 


Een mooie afsluiting van het eerste half jaar van onze netwerkclub. Voor de meesten ligt er de komende weken een vakantie in het verschiet om de accu weer op te laden. Traditiegetrouw pakken wij op de laatste woensdag van augustus de draad weer op tijdens de jaarlijkse business BBQ, die we samen met MKB Leidschendam-Voorburg en de Leidschendamse Business Club (LBC) organiseren.


Wilt u meer weten over de VOC en haar activiteiten? Kijk op www.vocwebsite.nl


Tilly Zwartepoorte, voorzitter VOC.


Foto: Digitaal Dagblad