Hans Jouta maakt beeld Cruijff bij ArenA

mainImage
Hans Jouta maakt beeld Cruijff bij ArenA

De Friese kunstenaar en beeldhouwer Hans Jouta gaat het beeld van Johan Cruijff maken. Dat heeft de werkgroep Deze man verdient een standbeeld bekendgemaakt. Het beeld waarvoor Ajaxsupporters in drie maanden tijd 75.000 euro bijeen hebben gebracht komt bij de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam te staan.

De werkgroep koos Jouta uit meer dan dertig aanmeldingen van kunstenaars om het beeld te maken. ,,Jouta was het meest overtuigend, enthousiast en concreet. Dat hij regelmatig bij thuiswedstrijden in het stadion zit, versterkt het uitgangspunt van de werkgroep dat het standbeeld vanuit en door de supporters wordt gerealiseerd”, zegt initiatiefnemer Herjan Pullen.

Jouta maakte eerder al het standbeeld van Bobby Haarms dat bij de hoofdingang van de Johan Cruijff Arena staat. ,,Ik ben heel erg trots dat ik het standbeeld mag maken. Ik heb al enig idee hoe het er uit moet komen te zien. Samen met de werkgroep en de familie gaan we kijken naar de juiste pose en dan ga ik beginnen. Dit doen we met elkaar”, aldus een trotse Jouta.

De bedoeling is dat het manshoge bronzen beeld binnen twee seizoenen zal worden onthuld.


Foto: Digitaal Dagblad