Hangende tak over fietspad Laan van Nieuw Oosteinde

mainImage
Hangende tak over fietspad Laan van Nieuw Oosteinde

Op de Laan van Nieuw Oosteinde in Voorburg zorgde een overhangende tak voor een onveilige situatie voor fietsers en brommers. Door de oplettendheid van wijkvertegenwoordiger Ap de Heus konden ongelukken voorkomen worden.


Ap handelde heel adequaat. Het verkeer werd gewaarschuwd en de gemeente (14070) werd telefonisch gemeld dat er gevaar dreigde op het fietspad. Op zijn verzoek werd de gemeente aangespoord om gauw langs te komen om de gevaarlijke situatie te verhelpen. 


De gemeente Leidschendam-Voorburg kwam al na 20 min met een ploeg van groenbeheer die met een cirkelzaag de zware tak te lijf ging om de tak op te ruimen. Binnen no time was de klus geklaard. Deze werkploeg verdient een pluim voor het goede werk dat ze hebben geleverd om de veiligheid van de fietsers op het fietspad in stand te houden. 


De eigenares van de boom was op dat moment niet thuis. Zij belde later en gaf aan dankbaar te zijn dat er niets ernstigs was gebeurd. Nadat de takken van de boom bij elkaar gebonden waren, werd Avalex door haar gebeld om de takken en het hout op te komen halen. De eigenares beloofde wel voortaan oplettend te zijn en de boom tijdig te zullen laten snoeien.  


 

 

 

Eindredactie: Samantha Lakker 


Foto: Digitaal Dagblad