Groot onderhoud van de Sluis in Leidschendam

mainImage
Groot onderhoud van de Sluis in Leidschendam

De werkzaamheden aan de Sluis Leidschendam zijn al begonnen. Tot nu toe waren weg- en vaarwegstremmingen niet nodig. Na de intocht van Sinterklaas op 17 november beginnen de werkzaamheden met hinder en stremmingen. Op 1 april 2019 zijn alle werkzaamheden gereed en zijn er geen stremmingen meer voor weg- en vaarwegverkeer.

Planning Zuidbrug

De Zuidbrug wordt op een externe locatie onderhouden. Tijdens het uithijsen, inhijsen en testen van de brug zijn er stremmingen. Tijdens deze stremmingen wordt het autoverkeer omgeleid via de Sijtwendetunnel. Fietsers en voetgangers gebruiken de Noordbrug. Bekijk de omleidingsroute van de Zuidbrug (PDF, 2.49 MB)

Stremmingen Zuidbrug:


  • 19 - 23 november 2018: Uithijsen Zuidbrug en plaatsen tijdelijke brug

  • 15 - 16 december 2018: Terugplaatsen Zuidbrug. Weghalen tijdelijke brug

  • 4 - 6 februari 2019: Testen Zuidbrug


Buiten deze stremmingen is er een tijdelijke brug beschikbaar die op de plek van de Zuidbrug wordt geplaatst. Het autoverkeer kan hier van 23 november tot 14 december gebruik van maken. Fietsers en voetgangers gebruiken de Noordbrug.

Tijdens de kerstperiode van 22 december 2018 tot en met 6 januari 2019 kan al het verkeer gebruik maken van de Zuidbrug. De bouwplaats is opgeruimd, maar de afscherming blijft staan in verband met latere werkzaamheden.

Planning Noordbrug

Ook de Noordbrug wordt op een externe locatie onderhouden. Tijdens het uithijsen, inhijsen en testen zijn er stremmingen. Het wegverkeer, fietsers en voetgangers maken dan gebruik van de Zuidbrug. Bekijk de omleidingsroute van de Noordbrug (PDF, 1.15 MB)

Stremmingen Noordbrug:

  • 7 - 10 januari 2019: Uithijsen Noordbrug en plaatsen tijdelijke brug

  • 9 - 15 februari 2019: Terugplaatsen en testen Noordbrug. Weghalen tijdelijke brug

  • Van 11 januari tot 8 februari 2019 kan het wegverkeer, fietsers en voetgangers gebruik maken van de tijdelijke brug. Deze brug ligt op de plek van de Noordbrug.


Bron: Gemeente Leidschendam-Voorburg.


Foto: Digitaal Dagblad