Groot natuurfeest rond jarige Kinderboerderij

mainImage
Groot natuurfeest rond jarige Kinderboerderij

Kinderboerderij Essesteijn vormt zondag 3 juni het kloppend hart van een groot natuurfeest. In het kader van het 30-jarig bestaan zijn er van 12.00 tot 16.00 uur tal van activiteiten. Hoogtepunt is het schaapscheren. Omdat er meer dan tien schapen van hun jas moeten worden ontdaan, zal dit een groot deel van de middag duren.

Er is echter nog veel meer te doen. Zo is er een leuke natuurmarkt met onder meer honingverkoop, koffie el alto, een kaaskraam, worden er door Middin zaadbommen gemaakt, kan er geschilderd worden en zijn er lekkere hapjes. Bijzonder is ook de verkoop van zoldervondsten, met leuke dingen uit Molen de Vlieger, de zolder van de boerderij en de nok van de kinderopvang. Daarnaast is een kleedjesmarkt, waar kinderen uit de buurt hun overtollig speelgoed kunnen verkopen.

In het kader van het natuurfeest komt een spinnenman laten zien waarom zijn dieren niet griezelig zijn. De mensen van de Groene Basis vertellen over hun activiteiten en Stichting Middin brengt verrassend groen mee.  ZieZoo laat achterin de boerderij zien waar hun visie voor straat en wat voor activiteiten ze zoal doen met de peuteropvang en de kinderen van BSO. Verder is er een springkussen en is Partycentrum Dekkershoeve open voor koffie, thee en fris.

De kinderboerderij Essesteijn is te vinden aan het Essepad in Voorburg. Het gratis toegankelijke feest wordt georganiseerd met alle bewoners van de polder, dus Kinderopvang ZieZoo, stichting Middin, Partycentrum Dekkershoeve, de Bijenstal en Molen de Vlieger.

Bron: Kinderboerderij Essesteijn


| Foto: Digitaal Dagblad