Geslaagde opening foto-expositie “BEKEND!”

mainImage
 Geslaagde opening foto-expositie “BEKEND!”

De start van de foto-expositie “BEKEND!” werd gisteren druk bezocht.  De foto-expositie toont foto’s die zijn gemaakt door Michel Groen, Hilbert Krane en Frank Rozenberg van meer of minder bekende inwoners en plekken in de gemeente. Burgemeester Tigelaar opende de expositie in Foto Atelier BW5 op een bijzondere wijze: hij maakte een groepsfoto van de drie fotografen en de bezoekers. Tigelaar gaf aan onder de indruk te zijn van de wijze waarop inwoners in beeld zijn gebracht en ook hoe daarin de verscheidenheid aan inwoners naar voren komt. Hij sprak zijn waardering uit voor het initiatief om een fotogalerie toe te voegen aan het culturele aanbod in de gemeente en in het bijzonder aan het Huygenskwartier Voorburg.

Frank Rozenberg had daarvoor verteld over de foto’s op de expositie. Van onder andere een mooi portret van Bram Zonderop (de molenaar van molen De Vlieger), de Leidschendamse Cock van Rijn van de groentenspeciaalzaak, foto’s van molen De Salamander en de Petrus en Pauluskerk, een foto van Hospice Het Vliethuys, de cactuskwekers gebroeders Van der Burg uit Stompwijk, fietsenmaker Kim de Korte van Hermans Fietsonderhoud en een prachtige serie met vrijwilligers die aan de slag zijn met hun vrijwilligerswerk. De foto’s zijn te koop en kunnen ook worden geleend.

Na de toespraken werden de rollen omgedraaid. Waar normaal gesproken de burgemeester op de foto gaat, opende hij de expositie en het foto-atelier door de drie fotografen en de bezoekers op de groepsfoto te zetten.

De foto-expositie BEKEND! In Foto Atelier BW5 duurt tot en met zondag 15 juli. BW5 is vrijdag, zaterdag en zondag geopend en is te vinden aan het Zwartepad 5 in het Huygenskwartier Voorburg.


Foto: Digitaal Dagblad