Gemeente viert 'Coming Out Day'

mainImage
Gemeente viert 'Coming Out Day'










“We vinden het belangrijk dat iedereen mag zijn wie hij is. Dat dragen we ook de komende vier jaar uit,” aldus wethouder Nadine Stemerdink  (LHBTQI). Daarom tekent zij morgen, namens de gemeente, een nieuwe overeenkomst voor Regenbooggemeenten met het ministerie van OCW. Ook blijft de gemeente nauw samenwerken met inwoners, ondernemers en verenigingen om LHBTQI-acceptatie te vergroten, onder meer met een nieuw programma.

Vooruitlopend op de ondertekening werd vandaag bij het gemeentehuis aan het Raadhuisplein de regenboogloper uitgerold en de vlag gehesen. Dit gebeurde in het kader van Coming Out Day, de dag waarop aandacht wordt gevraagd voor acceptatie van homo’s, lesbiennes, transgenders en interseksuelen. In het gemeentehuis aan het Raadhuisplein werd ook een expositie geopend met foto’s van inwoners uit de regio en hun verhaal over hun coming out. Deze expositie zal de komende weken op verschillende plekken in de gemeente te zien zijn.

Wethouder Nadine Stemerdink: “Op wie je ook valt en hoe je je ook voelt, iedereen moet zich veilig en geaccepteerd voelen. Op school, op het werk, op straat, in de zorg, in de sport, bij je familie of waar dan ook. Dat vinden we in onze gemeente heel belangrijk. Als we vandaag ook maar één iemand hebben geïnspireerd om uit de kast te durven komen, dan is deze dag wat mij betreft geslaagd.”

Diversiteit binnen verenigingen

Als Regenbooggemeente ondersteunt Leidschendam-Voorburg graag initiatieven van partners, verenigingen en inwoners en werken we nauw samen met sport-, welzijns-, zorg-, en culturele verenigingen en het onderwijs om acceptatie van seksuele diversiteit te vergroten. Niet alleen tijdens Coming Out Day, ook gedurende de rest van het jaar. Zo wordt er voorlichting gegeven op scholen, zijn er workshops bij sportclubs en werd bij ruim 20 sportclubs vandaag een regenboogvlag gehesen om te laten zien dat iedereen welkom is om te sporten, wat je seksuele geaardheid ook is. Daarnaast wordt een programma opgestart om de diversiteit binnen verenigingen in onze gemeente nog meer te vergroten. Niet alleen onder leden, maar ook bij het bestuur en vrijwilligers.

 


Foto: Digitaal Dagblad