Gastvrijheidsprijs voor Sébastian van Zuiden

mainImage
Gastvrijheidsprijs voor Sébastian van Zuiden

De 17e editie van de prestigieuze Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) vond zondag plaats in restaurant Ciel Bleu **. Een competitie die al jarenlang het vak van gastheer en gastvrouw in de schijnwerpers zet en het gastronomische talent van de toekomst beloont met een award. Tijdens de feestelijke ontknoping werd Sébastian van Zuiden
van Restaurant, Hotel en Spa Savarin in Rijswijk uitgeroepen tot winnaar.

Zondagmiddag werd in hotel Okura het vak van professioneel gastheer en gastvrouw in de schijnwerpers gezet, gepresenteerd door Frits Huffnagel. Jonge talenten van 18 tot en met 22 jaar toonden in een onderlinge competitie hun vakmanschap aan en kregen zo, naar een initiatief van Hennessy en de Gastronomische Samenwerkingsverbanden, de erkenning die hun vak verdient.
De voorzitters van de Gastronomische Samenwerkingsverbanden vormden de deskundige jury: Cees Helder (voorzitter Les Patrons Cuisiniers en SVH Meesterkok), Marc van Gulick (voorzitter Alliance Gastronomique en SVH Meesterkok), Rik Jansma (voorzitter JRE Restaurants), Lex Gasseling (voorzitter NHGP en general manager bij restaurant RIJKS), Willem Kool (juryvoorzitter en Stan Huygens Journaal Telegraaf) en Bob Bron (algemeen directeur Moët Hennessy Nederland). Zij kozen voor Sébastian van Zuiden vanwege zijn kundigheid en onovertroffen hartelijkheid.

De prestigieuze prijs werd uitgereikt door Maurice Hennessy, lid van de achtste generatie van de iconische Hennessy familie, die ieder jaar speciaal voor de gelegenheid naar Nederland komt. Als onderdeel van de prijs mag Sébastian van Zuiden een studiebezoek brengen aan Hennessy’s Château de Bagnolet en ontving hij de wisseltrofee, een uniek beeld van kunstenaar Lou Thissen.
Sébastian werkt vanaf zijn 13e bij het bedrijf van zijn ouders, Restaurant, Hotel & Spa Savarin in Rijswijk.

De finalisten van dit jaar, naast Sébastian van Zuiden(19), waren Tessa van de Wouw (22) van restaurant de Lindehof in Nuenen, Stefan Emmen (21) van restaurant Zarzo in Eindhoven, Milan Visser (20) van restaurant Parkheuvel in Rotterdam, Sara Neyrinck (21) van restaurant De Librije in Zwolle en Tom Mulder (18) van restaurant Onder De Linden in Aduard.
De nieuwe generatie heeft bij Savarin gezegevierd. Het hele Team van Savarin is trots op deze ongelooflijke prestatie van de 19 jarige Sébastian.


Foto: Digitaal Dagblad