Frits Wester: 'Slecht plan om pollers weg te halen'

mainImage
Frits Wester: 'Slecht plan om pollers weg te halen'

Als betrokken inwoner had Frits Wester zich verdiept in de plannen van de gemeente om de pollers in de Herenstraat en omgeving weg te halen. ,,De pollers moeten juist blijven staan'', aldus Wester. ,,Het is preventief juist bijzonder goed om auto's te weren. Als je alleen maar met camera's gaat werken dan is het dadelijk te laat en kunnen er gewonden vallen doordat automobilisten niet opletten. Ik geloof er niets van dat ze het gebied vermijden omdat er borden staan dat ze er niet in mogen rijden. Veel automobilisten gaan dus toch de Herenstraat en omliggende straten inrijden. Een gevaarlijke situatie''.

Frits Wester vroeg vervolgens aan de gemeenteambtenaar en de dame van het door de gemeente ingehuurde adviesbureau waar men zich op had gebaseerd om de pollers weg te vallen. Er kwamen toen antwoorden dat ze zich baseren op soortgelijke situaties in Delft en Alkmaar. ,,Interessant, waar zijn deze rapporten dan? Oh u heeft de rapporten niet? Heeft u alleen met uw collega's gebeld in Delft en Alkmaar?'', reageerde Wester. ,,Ik wil graag deze rapporten en cijfers hebben. Kunt u dat voor mij regelen? Of moet ik er een Wobje (Wet Openbaar Bestuur, red) tegen aan gooien?''.

De dame van het adviesbureau, die ontkende een band met de cameraleverancier te hebben, gaf aan dat het Openbaar Ministerie het niet toestaat dat je een poller in een straat combineert met een handhavingscamera. Binnen vijf minuten kwam Frits Wester, na onderzoek via zijn telefoon, met een reactie. ,,Het spijt me mevrouw, hier heb ik een poller voor u waar een camera is ingebouwd'', zei hij. ,,Dit is wel toegestaan. Dan bent u meteen klaar. Maar ik wil die rapporten hebben van Delft en Alkmaar. Kunt u mij daaraan helpen? Oh, u moet dat eerst aan de gemeenten vragen. Een bijzondere situatie. Ik heb mijn ernstige twijfels op welke gronden u deze besluitvorming heeft geadviseerd aan de gemeente en op welke gronden de gemeente vervolgens deze maatregel heeft genomen''.

Het was nog lang gezellig en onrustig in de Oude Kerk....

Door Bart Bakker  

 


Foto: Digitaal Dagblad