Forum Sport domineert op alle fronten

mainImage
Forum Sport domineert op alle fronten

Het was gezellig druk op Sportpark ’t Loo. Er stond dan ook een interessante wedstrijd op de agenda. De nummers één en twee uit de 1e klasse B van het zaterdagvoetbal. Beide ploegen hadden tot nu toe 9 punten verzameld. Die Haghe op de 1e plaats omdat zij de 9 punten uit drie wedstrijden hadden behaald en Forum Sport uit vier.

Ook twee gerenommeerde trainers tegenover elkaar, Wim de Jong van Die Haghe en Bas Steffens van Forum Sport. Trainers die al het nodige hebben meegemaakt in hun trainers carrière en ook het nodige hebben gewonnen.

De wedstrijd was amper drie minuten aan de gang toen Forum Sport de 1-0 wist te scoren. Joshua Steenvoorden speelde Marc du Chatinier vrij en hij haalde doeltreffend uit. Een enorme opsteker voor de ploeg van Bas Steffens, maar ook voor Mrc du Chatinier die voor het eerst na een slepende blessure weer in de basis stond.

Na dit doelpunt speelde Forum Sport wat meer vanuit een gesloten  verdediging en liet het initiatief aan Die Haghe. Een tactische zet van Bas Steffens want hij wist dat Die Haghe wat moeite heeft het spel te maken. En dat bleek in de praktijk. Meer balbezit voor Die Haghe maar amper kansen.

Het spel speelde zich vooral af op het middenveld en het duurde tot de 29e minuut voordat Die Haghe echt gevaarlijk kon worden. Een strakke voorzet van rechts werd door Robin Laming net voorlangs gekopt.

Forum Sport, tot die tijd loerend op een counter,  werd een tiental minuten voor de rust weer wat dominanter en probeerde al voor de rust een tweede goal te maken. Bijna lukte dat toen de behendige, goed spelende, Hugo van Diepenbeek een drietal spelers omspeelde en de bal hard en laag voor het doel bracht. Mustava Frederik kwam een paar centimeter te kort om de bal in te tikken.

Ruststand 1-0.

Na rust was domineerde Forum Sport de wedstrijd. Er was geen moment de gedachte dat Die Haghe gelijk zou komen, meer hoeveel afstand Forum Sport zou nemen. In de 55e minuut schoot Tom Bijen uit kansrijke positie de bal voorlangs. Twee minuten later een vrije trap voor Forum Sport op een kleine 30 meter van het doel. Nychel L’Ami schoot de vrije trap met een dodelijk schot in de rechter hoek van het doel, voor keeper Bas Drost links. Een prachtige vrije trap en niet de eerste van Nychel dit seizoen. Grote klasse.

De moegestreden Marc du Chatinier werd vervangen door Jordy de Bruin. Ook hij eindelijk weer terug na veel blessureleed.

Een paar minuten later Tom Bijen eruit voor Lorenzo Seymonson. Een speler met veel dreiging en enorm veel snelheid.

Toen een kwartier voor tijd Mustava Frederik alleen voor de keeper verscheen en beheerst de 3-0 aantekende was het nog meer duidelijk. Dit Forum sport was een maatje te groot voor Die Haghe.

De wedstrijd kabbelde naar het einde en alleen een omhaal van Jordy de Bruin trof nog bijna doel. Hugo van Diepenbeek verliet het veld voor Gijs Hebing maar er werd niet meer gescoord.

Een goed, geconcentreerd voetballend Forum Sport pakte de drie punten en nam hiermee ook de koppositie over van Die Haghe. Vijf wedstrijden : 12 punten. Doelsaldo +8.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Brielle.

Door Jean Nederlof

 


Foto: Digitaal Dagblad