‘Filemonster’ naar het strand wordt aangepakt

mainImage
‘Filemonster’ naar het strand wordt aangepakt

De gemeente Den Haag gaat de Westduinweg op Scheveningen aanpakken. Met de maatregelen moet de verkeerssituatie overzichtelijker worden en daarmee de verkeersveiligheid groter.

Er komen vrijliggende oversteekplaatsen voor fietsers op het kruispunt Westduinweg-Statenlaan-Van Bergenstraat. De zebrapaden bij de Tarbotstraat worden verplaatst richting Statenlaan – en bij de Datheenstraat en Ripperdastraat korter gemaakt door het middeneiland te verbreden. Daarnaast wordt er groen aangeplant op het middeneiland bij het kruispunt Statenlaan; wordt bushalte lijn 22 richting Duindorp verplaatst voorbij de Van Bergenstraat. Daardoor verdwijnen wel twee parkeerplaatsen.

De gemeente Den Haag kan nog niet zeggen wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd, dus ook niet of dat in de zomermaanden gebeurt, wanneer de Westduinweg toch al een filemonster is vanwege het vele strandverkeer. Hoe dan ook, krijgen de bewoners eerst een brief alvorens de werkzaamheden starten.

De Westduinweg wordt vanwege de files vaak door inwoners uit Leidschendam-Voorburg steeds vaker gemeden. Het advies blijft dan ook om vanuit Leidschendam-Voorburg buslijn 23 naar Scheveningen te pakken. Geen files en parkeerproblemen en je kunt ook nog eens borrel nemen….


Foto: Digitaal Dagblad