Feestelijke opening groenzone Heuvelweg-Graaf Willem de Rijkelaan

mainImage
Feestelijke opening groenzone Heuvelweg-Graaf Willem de Rijkelaan


 
De groenzone langs de Heuvelweg en Graaf Willem de Rijkelaan in Leidschendam heeft een nieuwe inrichting gekregen om meer ruimte te bieden voor avontuurlijk spel, water en groen.

Maandagmiddag 14 mei is de feestelijke opening van een groot deel van de vernieuwde groenzone door de wethouders Floor Kist en Nadine Stemerdink en leerlingen van De Trampoline.

 Locatie: park achter Zilvermeeuwlaan 15 in Leidschendam

Op maandag 14 mei om 14.10 uur zaait projectwethouder Floor Kist samen met leerlingen van De Trampoline, Kars Veling van de Vlinderstichting en Harry Ozinga van ‘Naar Buiten!’ de nieuwe bloemen- en vlinderidylle in.

Aansluitend opent wethouder Nadine Stemerdink (sport en openbare ruimte) de nieuwe speelplek en sportplek in het bijzijn van hun bedenkers Lobke en Alvaro. Deze kinderen hebben via de online Speeltuinbouwer een ontwerp gemaakt.

Groen, spel en water

Kleurrijke struiken met bloesems en bessen geven samen met bloembollen extra geur en kleur aan het gebied. Ook zijn er nu een bloemen- en vlindergebied, een fruitboomgaard, speelmogelijkheden, een mini-crossparcours en een bloemenplukweide. Op markante plaatsen staan bomen met sierwaarde en langs de rand van de Heuvelweg is extra groene beplanting gekomen. Bij basisschool De Trampoline komt een nieuwe waterverbinding met een brug.

 De herinrichting is tot stand gekomen in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Rijnland en de Speeltuinbouwer. Meer informatie en het ontwerp op www.lv.nl/herinrichtinggroenzone

Bron: Gemeente Leidschendam-Voorburg

 


Foto: Digitaal Dagblad