Ernstig overlast werkzaamheden Leidsenhage (!)

mainImage
Ernstig overlast werkzaamheden Leidsenhage (!)

Een delegatie van omwonenden trekt bij onze redactie vanmiddag aan de noodklok als het gaat om de overlast van de bouw van 'The Mall off the Netherlands' op het terrein van Leidsenhage. Door de aanwezigheid van verlichte hoogwerkers en schijnwerpers hebben zeker vijftien omwonenden op de Schout van Eijklaan en de Caan van Necklaan in Leidschendam de hele nacht geen oog dicht gedaan. ,,Het is werkelijk schandalig'', laat een bewoonster aan Voorburgs Dagblad weten waarvan de naam bij ons bekend is. ,,Een gebrek aan planning van hun kant, betekent nog geen overlast voor onze kant".

Op twitter regent het dan ook klachten. Zo is bijvoorbeeld te lezen:  ,,Fijn hoor dat Leidsenhage zo vernieuwt. Maar de schijnwerpers die aanstaan verlichten de hele buurt. Tevens is er een weerspiegeling op de buurflats. En dat gezoem. Van het weekend maar weer goed bijslapen. Ik hoop dat dit maar enkele nachten is''.

De reactie van VVD-raadslid Bart Eleveld is bij diverse bewoners verkeerd gevallen. Zijn reactie: ,,Dat zijn de helaas noodzakelijke nachtwerkzaamheden'', vinden diverse omwonenden een meer dan slappe reactie, die niet serieus is te nemen.

,,Half Leidschendam staat in het licht ,,zegt een boze bewoonster. ,,En dit allemaal vanwege hoogwerkers die verkeerd neer zijn gezet. Laten ze gewoon de lampen afschermen richting de wijk. We doen geen oog dicht! Dank je wel projectleiders....''

Door Bart Bakker


Foto: Digitaal Dagblad