Entrees Huygenskwartier Voorburg worden aangepast voor kentekenhandhaving

mainImage
Entrees Huygenskwartier Voorburg worden aangepast voor kentekenhandhaving


De entrees van Huygenskwartier Voorburg worden de komende weken aangepast voor de invoer van kentekenhandhaving begin 2019. Kentekenhandhaving betekent dat de toegang tot het voetgangersgebied wordt gereguleerd met camera’s en niet meer door een fysieke beperking, zoals de zogenoemde pollers. Bij de entrees van het winkelgebied moet voor bestuurders van motorrijtuigen direct duidelijk zijn dat zij het voetgangersgebied niet in mogen rijden. Deze attentie gebeurt met verkeersborden en aanpassingen aan het wegdek.

Doel

Wethouder van Eekelen: “Het doel van de kentekenhandhaving is de leefbaarheid en sfeer in het winkelgebied te verbeteren door de overlast van scooters, bromfietsers en geparkeerde auto’s of bestelbussen tegen te gaan. Camera’s registreren de kentekens van overtreders waarna zij een boete thuis gestuurd krijgen. We starten op tijd met de voorbereidende werkzaamheden, zodat ondernemers, bewoners en bezoekers er in de feestmaand december geen last van hebben.”Planning

De aannemer start op 29 oktober met de werkzaamheden. De planning van de werkzaamheden staat op lv.nl/wegafsluitingen.  Voor de feestdagen is het werk klaar. Met evenementen, zoals de intocht van Sinterklaas, wordt rekening gehouden. De camera’s worden op een later moment geplaatst.

 


Foto: Digitaal Dagblad