Emma wint Harry Potter-actie Kinderboekenmuseum

mainImage
Emma wint Harry Potter-actie Kinderboekenmuseum

De 10-jarige Emma uit Voorburg is de winnaar van de Harry Potter-actie van het Kinderboekenmuseum. Iedereen die tussen 18 september en 28 oktober een Boekenfilmpje opnam in de Kinderboekenambassade van het museum maakte kans op een reis voor twee personen naar de Harry Potter Experience in Engeland. De jury – Kinderboekenambassadeurs Hans & Monique Hagen – loven Emma om haar mooie Boekfilmpje. ‘Zij trok ons met haar zachte, bezwerende stem mee naar de geheimzinnige wereld van Harry Potter’. Volgens de jury was Emma de enige die op het idee kwam muziek te gebruiken.

De jury is onder de indruk van de vele leuke inzendingen. Van veel filmpjes krijg je gelijk zin de boeken te gaan lezen, en dat is precies de bedoeling van de Kinderboekenambassadeurs. Ook 15 andere filmpjes werden bekroond met een leuke prijs, waaronder het Boekfilmpje van een meisje dat in haar filmpje zegt ‘Eerst vond ik lezen superstom maar dankzij Dolfje weerwolfje begon ik met lezen’. Een echte ambassadeursuitspraak, aldus Hans & Monique Hagen.

De Kinderboekenambassadeurs zijn zeer verheugd met alle filmpjes van deze nieuwe Boekambassadeurs. Op de site van de Kinderboekenambassade zijn ze allemaal te bekijken. Daar staan ook filmpjes van schrijvers en illustratoren als Anna Woltz, Mirjam Oldenhave, Philip Hopman en Jacques Vriens. Zij vertellen ook wat hun lievelingsboek is.

Kinderboekenambassadeur

Geïnspireerd op het Britse Children’s Laureate, heeft Nederlands sinds 2013 een Kinderboekenambassadeur, iemand die aandacht vraagt voor boeken en het belang van (voor)lezen benadrukt. Deze functie is in het leven geroepen door Stichting Lezen en het Nederlands Letterenfonds. De Kinderboekenambassadeur wordt telkens voor twee jaar aangesteld, momenteel vervullen Hans & Monique Hagen samen deze rol. Sinds juni dit jaar hebben de ambassadeurs in het Kinderboekenmuseum een Kinderboekenambassade.


Foto: Digitaal Dagblad